slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

Συνέρχεται στις  25 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30 στο μέγαρο της «Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις», οδός Ασημάκη Φωτήλα 40 και Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

 
 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                   
Ηλίας  Α. Σιγάλας, Πρόεδρος
Ιωάννης Κ. Σιώτης, Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Κ. Γεροντής, Γενικός Γραμματέας
Σάββας Ν. Πλυτάς, Ταμίας
π. Ανάργυρος Γ. Σιγάλας, μέλος
Χαράλαμπος Ε. Σιγάλας, μέλος
Σωτήρης Ν. Περιβολαράκης, μέλος
 

ΘΕΜΑΤΑ:
1.   Προσκυνητάρι στη θέση Διράφια.
2.   Οικονομικός Απολογισμός πρώτων ημερών 2013
3.   Αρχείο ημερολογίων
4.   Δένδρο Μουντάδου
5.   Ομάδα νέων ΣΑΜ
6.   Εκδρομή στην Λίμνη Δόξας-Μονή Αγίου Γεωργίου-Στυμφαλία
7.   Βιβλίο εισερχομένων – εξερχομένων
8.   Επιστολή στον Δήμο για θέματα που αφορούν το χωριό
9.   Άλλα θέματα
 
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
1.   Ο Ηλίας Σιγάλας έθεσε το θέμα των επόμενων κινήσεων που μένουν για την υλοποίηση του έργου. Τον λόγο έλαβε ο Σωτήρης Περιβολαράκης, που είχε την ευθύνη αυτού του έργου και είπε ότι τα επόμενα βήματα είναι τα εξής: έκδοση τοπογραφικού που είναι έτοιμο, υπογραφή πληρεξούσιου από τον δωρητή του κτήματος Παντελή Σιγάλα, συμβόλαιο στην συμβολαιογράφου Τήνου, μελέτη π. Νικολάου Σιγάλα με βάση το τοπογραφικό, παράδοση στον π. Γεώργιο Φανερό του ΠΙΙΕΤ για άδεια από ναοδομία  και τέλος εργολάβος για την τεχνική ολοκλήρωση του έργου.
2.   Ο ταμίας Σάββας Πλυτάς μας ενημέρωσε για τα πρώτα έσοδα-έξοδα του 2013, κυρίως από την πώληση των ημερολογίων, των συνδρομών των μελών μας και των εξόδων για την πίτα. Έσοδα είχαμε: €830 από συνδρομές μελών, €1270 από μέχρι στιγμής πώληση ημερολογίων, €20 από οικονομική ενίσχυση, ενώ έξοδα είχαμε: €535 για έξοδα εορτής, €30 για συνδρομή «Αδελφότης των Τηνίων εν Αθήναις» και €168 για δώρα σε ιδρυτές.
3.   Ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σιώτης αναλαμβάνει να βρει όλα τα μέχρι σήμερα εκδοθέντα ημερολόγια έτους, ώστε ο σύνδεσμος να δημιουργήσει ένα πλήρες αρχείο ημερολογίων.
4.   Ο Ηλίας Σιγάλας αναλαμβάνει να συντονίσει την δημιουργία οικογενειακού δένδρου για κάθε μεγάλη οικογένεια, ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί το δένδρο των καταγόμενων εκ Μουντάδου Τήνου.
5.   Το Δ.Σ. προτείνει να δημιουργηθεί ομάδα νέων του συνδέσμου που θα έχει την ευθύνη για την έκδοση του ημερολογίου έτους 2014, για την νέα εκδρομή που θα κάνει ο σύνδεσμος, καθώς και για ότι αυτή θεωρεί ότι κρίνει αναγκαίο. Η ομάδα θα μπορεί να παρευρίσκεται σε κάθε γενική συνέλευση του συνδέσμου και να επικουρεί το ΔΣ σε κάθε δραστηριότητά του.
6.   Η εκδρομή θα γίνει στην Ορεινή Κορινθία στις 2 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο με προορισμό : ισθμό Κορίνθου (στάση), Μονή Αγίου Γεωργίου, Λίμνη Δόξας, Στυμφαλία, όπου και θα φάμε, επιστροφή στην Αθήνα με στάση στα Ίσθμια. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση.
7.   Ο Σύνδεσμος από τούδε και στο εξής θα καθιερώσει βιβλίο εισερχομένων – εξερχομένων, στο οποίο θα καταγράφεται όλη η σχετική αλληλογραφία και θα διαχειρίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο.
8.   Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα που αφορούν το χωρίο και τους συγχωριανού μας και θα πρέπει να σταλεί σχετική επιστολή στο Δήμο Τήνου προς ενημέρωση. Τα θέματα κυρίως είναι: ρυμοτομικό σχέδιο, αποχέτευση, πλακόστρωση εισόδου, διαχείριση όμβριων υδάτων, μαρμάρινο ξυνάρι στο πηγάδι, συμμετοχή του Μουντάδου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Ο πρόεδρος θα συντάξει σχετικό κείμενο και αφού τον συμφωνήσει και με τα άλλα μέλη θα αποσταλεί στον Δήμαρχο και στα λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
9.   Συζητήθηκαν και τα παρακάτω διαδικαστικά θέματα:
  • Να επιδοθούν οι επιστολές στην Μονή Πετράκη και στην αρχαιολογική υπηρεσία για την άδεια της τέλεσης θείας λειτουργίας στην Μονή Αστερίου για «μαράντισμα 2013».
  • Καθιερώνεται ηλεκτρονική επικοινωνία όλων των μελών του ΔΣ, μέσω e-mail.
  • Να μη προχωρήσουμε στην εγκατάσταση κάμερας livestreaming στο χωριό.
  • Επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών του συνδέσμου.
  • Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου να καταθέσει το «γνήσιο της υπογραφής» του στην Τράπεζα Πειραιώς στην Τήνο
  • Ο πρόεδρος Ηλίας Σιγάλας θα είναι, Θεού θέλοντος, Δευτέρα του Πάσχα στο χωριό, με αφορμή το πανηγύρι της Γύρλας και θα συζητήσει με τον π. Μάρκο Φώσκολο και τους λοιπούς χωριανούς τυχόν θέματα τους.
  • Αναθέρμανση «σπίτι φιλοξενίας». Παρόλο ότι οι κληρονόμοι είναι διατεθειμένοι να το παραχωρήσουν, εν τούτοις είναι υπό τις παρούσες συνθήκες σχεδόν αδύνατη η χρηματοδότηση της επισκευής του. Θα συζητηθεί και  στην παραπάνω συνάντηση με τους ανθρώπου του χωριού μας.
 

Για τον λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο διαβάστηκε από όλους τους παρόντες και υπογράφεται από όλους.