slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

Στην Αθήνα, σήμερα την  20 Απριλίου 2013,  ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00, συνήλθαν σε συνεδρίαση   στο μέγαρο της «Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις», οδός Ασημάκη Φωτήλα 40 και Λεωφόρος Αλεξάνδρας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ               
Ηλίας  Α. Σιγάλας, Πρόεδρος
Ιωάννης Κ. Σιώτης, Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Κ. Γεροντής, Γενικός Γραμματέας
Σάββας Ν. Πλυτάς, Ταμίας
π. Ανάργυρος Γ. Σιγάλας, μέλος
Χαράλαμπος Ε. Σιγάλας, μέλος
Σωτήρης Ν. Περιβολαράκης, μέλος
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
1.    Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο ΣΑΜ στην εγκατάσταση του προσκυνηταρίου, αφού αυτό είναι έτοιμο από τον Σ.Βιδάλη και μπορεί να τοποθετηθεί στο οικόπεδο που μας παραχωρεί ο Π.Σιγάλας, ώστε να προλάβουμε την 23 Ιουλίου 2013, ημέρα μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας από το Μοναστήρι στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας. Παράλληλα ο ΣΑΜ θα συνεχίσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει νόμιμο και τεχνικά σωστά το παρόν έργο.
 

2.    Για το «μαράντισμα» 2013 έχουμε λάβει την σχετική άδεια για την Θεία Λειτουργία. Ο Σ.Πλυτάς αναλαμβάνει να προμηθευτεί τα απαραίτητα για τον καφέ-κέρασμα και ο Η.Σιγάλας αναλαμβάνει τα απαραίτητα για το μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων ιδρυτών του Συνδέσμου μας.
 

3.    Ο σύνδεσμος κατέθεσε φέτος ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωση, χωρίς να έχει καμία οικονομική υποχρέωση.  
 

4.    Όπως είχαμε αποφασίσει στο προηγούμενο Δ.Σ. ετοιμάστηκε επιστολή με θέματα που αφορούν το χωριό και τους συγχωριανούς μας. Δόθηκε ιδιοχείρως στον Δήμαρχο (αριθμός πρωτοκόλλου 5/2013), κατατέθηκε με fax και e-mail στον Δήμο Τήνου και περιμένουμε την υλοποίηση τους.
 

5.    Για το αρχείο ημερολογίων δυστυχώς έχουν πεταχτεί πολλά από τα παλιά, αλλά θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανεύρεσης τους.
 

6.    Έχει συμπληρωθεί μέχρι τώρα το οικογενειακό δένδρο για τις οικογένειες: Μάρκου Σιγάλα, Σάββα Πλυτά, Στέφανου Γιαγιά, Γεώργιου Πλατύ, Νικηφόρου Βιδάλη και Παντελή Σιγάλα. Συνεχίζεται η προσπάθεια.
 

7.    Δημιουργήθηκε «ομάδα νέων του ΣΑΜ», που ανέλαβε την έκδοση του ημερολογίου 2014 και την εύρεση τοποθεσίας για την εκδρομή τον Οκτώβριο 2013. Όλο το ΔΣ επικροτεί αυτή την προσπάθεια, θεωρεί πολύ σημαντικό που τα «παιδιά μας» βρίσκονται κοντά μας και πρωτοστατούν μάλιστα σε όλες τις μέχρι σήμερα μηνιαίες απογευματινές συναντήσεις στο τηνιακό καφενείο.
 

8.    Η εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία ήταν πολύ επιτυχημένη. Η προσέλευση μεγάλη (54 άτομα) και περάσαμε πολύ όμορφα. Απολαύσαμε τοπίο Ελβετίας, καθαρό αέρα, είδαμε ιστορικά μέρη, κάναμε βόλτες και τέλος όλοι μαζί φάγαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε.
 

9.    Ο Η.Σιγάλας συναντήθηκε με Ιωάννη Λαμπάκη για το θέμα του αρχείου. Το Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη (ΑΟΛ) έχει ήδη κάνει αρκετές επίσημες επαφές με πνευματικά και άλλα ιδρύματα του τόπου μας. Παρόλα αυτά διερευνάται πώς ο ΣΑΜ θα μπορούσε να βοηθήσει, ξεκινώντας με το έργο του φωτογράφου Ιωάννη Λαμπάκη.  O Ηλίας είναι σε συνεχή επαφή με τον Ι.Λαμπάκη
 

10.    Ο Η. Σιγάλας ενημέρωσε τα μέλη για το κοινοτικό πρόγραμμα Leader, το οποίο επιδοτεί την αποκατάσταση στοιχείων στο χωριό. Σχετική επιστολή (αριθμός πρωτοκόλλου 10/2013) στάλθηκε στον Δήμαρχο Τήνου με την σημείωση ότι η συγχωριανή μας μηχανικός κ. Ιωάννα Παπασταθοπούλου αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος του ΣΑΜ για να υποστηρίξει αυτό το έργο.
 

11.    Για το πανηγύρι της Γύρλας στην Τήνο, την Τρίτη του Πάσχα, υπεύθυνος ανέλαβε ο Ι.Σιώτης που θα κανονίσει για τα κεράσματα του ΣΑΜ. Προτείνεται να αναβιώσει το «μαράντισμα», δηλαδή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων να καθίσουμε και να φάμε τα εδέσματα που θα έχουμε φέρει μαζί μας. Προς τούτο θα συνεννοηθεί και με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη.
 

12.    Εξετάζεται επισταμένως μήπως μπορεί να διεξαχθεί μουσική εκδήλωση στο χωριό, που θα λάβει χώρα στο parking μπροστά από τον Άγιο Αθανάσιο. Συζητήθηκαν οι περιπτώσεις «Χ.Τσιαμούλη», μουσικά σχήματα από Σίφνο και από Τήνο. Προτάθηκε για πρώτη φορά να εξεταστεί διεξοδικά η περίπτωση μουσικού σχήματος από Τήνο. 
 

13.    Ο Ηλίας Σιγάλας ενημέρωσε τα μέλη για την συνάντηση που είχε στη Αδελφότητα με το Ελληνικό τμήμα «Ευρωπαϊκό Forum Χριστιανών Γυναικών», το οποίο  9-14 Αυγούστου 2014 θα έχουν το παγκόσμιο συνέδριό τους στην Τήνο.  Ο ΣΑΜ θα μπορούσε να αναλάβει όλη την οργάνωση της επίσκεψης 15 μελών στο χωριό μας. Θα συζητηθεί και στο επόμενο ΔΣ.
 
Για τον λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο διαβάστηκε από όλους τους παρόντες και υπογράφεται από όλους.

 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ ……