slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

Στην Αθήνα, σήμερα την 2 Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30, συνήλθαν σε συνεδρίαση στο μέγαρο της «Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις», οδός Ασημάκη Φωτήλα 40 και Λεωφόρος Αλεξάνδρας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Ηλίας Α. Σιγάλας, Πρόεδρος
Ιωάννης Κ. Σιώτης, Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Κ. Γεροντής, Γενικός Γραμματέας
Σάββας Ν. Πλυτάς, Ταμίας
π. Ανάργυρος Γ. Σιγάλας, μέλος
Χαράλαμπος Ε. Σιγάλας, μέλος
Σωτήρης Ν. Περιβολαράκης, μέλος
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

1. Ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τήνου και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που έχουν τεθεί στην επιστολή μας με αριθμό πρωτοκόλλου 5/2013 και για το πρόγραμμα Leader. Ο Δήμος προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση των χαλασμένων πλακών στην είσοδο του χωριού μας και στον καθαρισμό της δεξαμενής του νερού. Προς τούτο στάλθηκε ευχαριστήριος επιστολή στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 12/2013. Για το πρόγραμμα Leader θα συζητήσει η σύμβουλός μας Ι.Παπασταθοπούλου απευθείας με τον Δήμαρχο. Για την μουσική εκδήλωση, ο Δήμαρχος είπε ότι θα μπορεί να ενταχθεί και στο φετινό festival του Δήμου.

2. Την Τρίτη του Πάσχα τελέστηκε και φέτος Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανάργυρων στη Γύρλα και μετά προσφέρθηκαν Πασχαλινές τυρόπιτες, ρακί, τυράκι, κλπ. Φέτος το κέρασμα ήταν «πτωχό» λόγω του πρόσφατου θανάτου των αδελφών Ειρήνης και Μάρκου Σιγάλα. Παρόλο αυτά οι άνθρωποί μας περιποιήθηκαν όλο τον κόσμο που είχε προσέλθει στην ωραία αυτή εκδήλωση. Του χρόνου ο ΣΑΜ θα κανονίσει σε αυτή την εκδήλωση να αναβιώσει το «μαράντισμα».

3. Σχετικά με το προσκυνητάρι, υπογράφηκε στον Αμπελιώνα Μεσσηνίας συμβολαιογραφική πράξη, με την οποία ο Παντελής Σιγάλας εξουσιοδοτεί το π. Μάρκο Φώσκολο, να υπογράψει αντί αυτού την τελική πράξη δωρεάς του οικοπέδου του στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Μουντάδου. Η συμβολαιογράφος κ. Όλγα Τριαντοπούλου δεν μας πήρε χρήματα. Αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης και του τοπογραφικού του οικοπέδου, εδόθησαν στον π.Μάρκο Φώσκολο για να προχωρήσει στην διαδικασία έγκρισης από την Μητρόπολη, πριν από την οποία αποφασίστηκε ο Σύνδεσμός να μη εγκαταστήσει το προσκυνητάρι.

4. Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το «μαράντισμα» 2013 στην Ιερά Μονή Αστερίου στην Αθήνα. Ο κόσμος ενημερώθηκε και από τα sites και από πρόσκληση που έλαβαν μέσω e-mail. Ιδιαίτερες προκλήσεις εστάλησαν μέσω e-mail και σε «επισήμους».

5. Συζητήθηκε με τον κ. Στέλιο Κοντακιώτη, πρωτοψάλτη του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Τήνου, να γίνει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «μέλινδρον» στις 17 Αυγούστου του βράδυ. Η απάντηση είναι θετική και περιμένουμε την οικονομική του προσφορά για να αποφασίσει επίσημα ο Σύνδεσμος.

6. Έχουν βρεθεί μέχρι τώρα, τα παλαιά ημερολόγια, των ετών από 2005 μέχρι και 2013. Συνεχίζεται η προσπάθεια ανεύρεσης τους.

7. Σχετικά με το Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη, ο Η.Σιγάλας έφερε σε επαφή τον κ. Αριστείδη Κοντογιώργη, καθηγητή φωτογραφίας στα ΤΕΙ Αθηνών με τον κ. Ι.Λαμπάκη, με στόχο φοιτητές των ΤΕΙ να βοηθήσουν στην ψηφιοποίηση και καταγραφή του έργου του φωτογράφου Ιωάννου Λαμπάκη. Επειδή το έργο αυτό έχει προχωρήσει, όπως μας ενημέρωσε, ο Ι.Λαμπάκης, ζητήθηκε η συνδρομή μας για το έργο του ζωγράφου Εμμανουήλ Λαμπάκη. Διερευνάται η σχετική πρόταση και θα επανέλθουμε, εφόσον ο κ. Α.Κοντογιώργης συνεχίζει να έχει την ίδια δυνατότητα και προς το τέλος του 2013.

8. Η «ομάδα νέων του ΣΑΜ», μας ανακοίνωσε ότι το ημερολόγιο 2014 θα είναι αφιερωμένο στους «επιφανείς Μουνταδιανούς», με υλικό για του αδελφούς Λαμπάκη (Ιωάννη, Γεώργιο και Εμμανουήλ), Ιωάννη Πλατύ, Γεώργιο Κονταρίνη και Μιχαήλ Παξιμάδη.

9. Μας χαροποιεί η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΑΜ στις απογευματινές συναντήσεις στο τηνιακό καφενείο, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

10. Για το «Ευρωπαϊκό Forum Χριστιανών Γυναικών», πρέπει μέχρι τέλους Ιουνίου 2013 να απαντήσουμε σε τυχόν βοήθεια του ΣΑΜ.

11. Ο πρόεδρος πρότεινε και έγινε αποδεκτό από όλους η κ. Λουκία Βιδάλη που ζει και δραστηριοποιείται στην Τήνο να γίνει ο «σύνδεσμός» του ΣΑΜ στη Τήνο. Ευχαριστούμε την Λουκία για την εθελοντική της προσφορά..
 
Για τον λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο διαβάστηκε από όλους τους παρόντες και υπογράφεται από όλους.