slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

Την Κυριακή 20 Μαίου 2012 ο Σύλλογος των (εν Αθήναις) Μουνταδιανών οργάνωσε την ετήσια γιορτή ΑΓΑΠΗΣ στη Μονή Αστερίου η Ταξιαρχών, που βρίσκεται σε υψόμετρο 545μ, ψηλά στον Υμηττό, μέσα στο απέραντο δάσος της Καισαριανής, με την απερίγραπτη ομορφιά του Το Μοναστήρι, κτισμένο στα 1000 μ.Χ ήκμασε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και επί Ενετών, ενώ απέκτησε σπουδαία βιβλιοθήκη.

Είναι σήμερα κλειστό και μέσα στο μικρό, λιτό και απέριττο εκκλησάκι του, χοροστατούντος του εκ Μουντάδου καταγομένου π. Ανάργυρου Σιγάλα, ιερέα των Αγίων Πάντων Αθηνών, υπό το φως των κεριών, με συμμετοχή πλειάδας καληκέλαδων Τήνιων ψαλτών και καθολική συμπροσευχή των πιστών, τελέστηκε κατανυκτική αναστάσιμη θ. Λειτουργία, που παρόμοιά της είχαμε να ζήσουμε από τα παιδικά μας χρόνια.

Αγαπητοί συμπατριώτες. Αισθανθήκαμε ΟΛΟΙ την ανάταση της ψυχής, ευφρανθήκαμε την ευωχία των αναστάσιμων ύμνων. Ο ένας πλησίασε τον άλλο και είμασταν κοινωνία ενωμένη και μονιασμένη, όπως πρέπει να είμαστε. Το κέρασμα λιτό, τηνιακό, αγαπητικό. Και μετά, μέσα στο ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον του δάσους, στρώσαμε στο έδαφος πετσέτες και χαλιά  και καθήμενοι απολαύσαμε το τραπέζι της ΑΓΑΠΗΣ , τους ντόπιους μεζέδες που ετοίμασε το σπιτικό του καθενός και  φυσικά, άφθονο βαρελίσιο κρασί. Δεν είχαμε πρόβλημα να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε και με άλλους περαστικούς κυριακάτικους φίλους της περιοχής, που βρέθηκαν κοντά μας και γνώρισαν την ΑΓΑΠΗ μας και την τηνιακή φιλοξενία.

Μετά, απ όλα αυτά πώς να μην ΜΕΓΑΛΥΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ και να μην ευχαριστήσουμε τους συντελεστές αυτού του όμορφου κυριακάτικου πρωινού;

 

 

 

 

 

 

 

 

Με  εκτίμηση 

(ένας από τους τυχερούς  )

ΕΜΜ. ΣΩΧΟΣ