slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Αναχώρηση στις 08:20 με το πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» για την Αίγινα. Τα πλοία για Αίγινα, αναχωρούν από την Ακτή Τσελέπη πύλη Ε8, στο λιμάνι του Πειραιά. Διάρκεια ταξιδιού 1:30 Συνάντηση εξω από το πλοίο!!

Άφιξη στην Αίγινα περίπου στις 10:00. Με αυτοκίνητο ΚΤΕΛ θα φύγουμε από την πόλη της Αίγινας, θα περάσουμε ανάμεσα από δάση πεύκων για να συναντήσουμε και να προσκυνήσουμε το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού.
Με το αυτοκίνητο του ΚΤΕΛ συνεχίζουμε μέσα από την Μεσαιωνική Παλαιοχώρα με τις παλιές Εκκλησίες για να καταλήξουμε στο Ναό της Αφαίας που είναι αφιερωμένος στην ομώνυμη θεότητα. Βρίσκεται σε ύψος 160 μέτρων στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το ιερό επίσης βρίσκεται 29 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ακρόπολης των Αθηνών.
Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε την Iερά Μονή του Αγίου Μηνά, κοντά στον αρχαίο ναό της Αφαίας Αθηνάς ή θα καθήσουμε κάτω από τον πλάτανο για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα προς Αργοσαρωνικό.
Συνεχίζουμε προς την παραλιακή Αγία Μαρίνα, πολύ γνωστός και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός και για τους Έλληνες και τους ξένους. Στο δρόμο για Αίγινα θα σταματήσουμε για λίγο να θαυμάσουμε τις αγιογραφίες του Γιάννη Σιώτη στην εκκλησία των Παμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Ασώματοι.
Επιστρέφουμε στην πόλη της Αίγινας (περίπου 12:15), για να επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της: η Μητρόπολη της Αίγινας, το Κυβερνείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Πύργος του Μαρκέλλου, το Εϋνάρδειον, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αίγινας, το Ιστορικό Μουσείο της Αίγινας κ.α.
Φαγητό το μεσημέρι από 14:30 – 17:00 σε ταβέρνα της πόλης και μετά ο υπόλοιπος χρόνος για βόλτα στο λιμάνι της Αίγινας. Αναχώρηση με το πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» στις 18:15 και άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
Τιμή κατά άτομο 20€ που περιλαμβάνει τα πάντα εκτός φαγητό (εισιτήριο πλοίου μετ'επιστροφής, είσοδο στο ναό Αφαίας, ΚΤΕΛ).
 
Δηλώσεις συμμετοχής Ειρήνη Σιώτη 6986706747, Ηλίας Σιγάλας 6944318033.