slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

Γράφει ο π. Ανάργυρος Σιγάλας
 
 
Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζήσουν κάνοντας μεγάλη φασαρία. Κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο γύρω από το άτομό τους.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι που ζουν μέσα στη σιωπή. Η ζωή τους είναι συνειδητά μία “απουσία”. Αυτοί όμως οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές αποδεικνύουν ότι η ύπαρξή τους είναι έργο τέχνης.
Η σιωπή τους είναι μουσική υψηλής ποιότητος. Και η “απουσία” τους, παρουσία του Θεού στον κόσμο μας.
Και πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν και τα δύο αδέλφια, η Ειρήνη και ο Μάρκος που έφυγαν τόσο ταπεινά από ανάμεσά μας, όπως έζησαν κι ολόκληρη τη ζωή τους.
 
 
Όσοι είχαν την ευλογία να έχουν προσωπική εμπειρία των τελευταίων ημερών της Ειρήνης, έζησαν τη σιωπή την ταπείνωση και συγχρόνως την αρχοντιά της, που της άνοιξαν την πόρτα του Παραδείσου.
Και μετά είδαμε καθαρότερα και παρατηρώντας τις δύο κόρες της, καταλάβαμε όλοι την ποιότητα που έδωσαν στην οικογένειάς τους η Ειρήνη μαζί με το σύζυγό της το Γιάννη.
 
 
Ο Μάρκος, ζώντας ταπεινά δεν έκανε επίδειξη ήθους και τιμιότητας. Αυτά έβγαιναν αυθόρμητα στον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε την εργασία του. Αρχοντικό και απλό τρόπο είχε στην επικοινωνία του με τους κάθε λογής συνεργάτες του. Ξάφνιαζε η ντομπροσύνη του τις εποχές της ατιμίας που ζούμε. Τιμή μας το ότι ανήκουν στο χωριό και την οικογένειά μας η Τασία και τα παιδάκια τους.
 
 
Μάλλον δεν έχω συνειδητοποιήσει πως τόση ώρα μιλάμε για τον Μάρκο και την Ειρήνη που έφυγαν… Πίκρα πολύ; Μα μέσα από το θολό βλέμμα μας, διαπιστώνουμε ότι ο Πατέρας τους, o Μανώλης, είναι πραγματικά άνθρωπος του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. Ανθρώπινη παρηγοριά πουθενά. Έχασε δύο παιδιά κυπαρίσσια μέσα σε 4 μήνες. Παρ’ όλα αυτά χωρίς γογγυσμούς. Χωρίς βαριές κουβέντες δείχνει προς τον ουρανό κάνει το Σταυρό του κι αφήνει όποιον μπορεί να δει και να καταλάβει τι θα πει χαροποιόν πένθος και χαρμολύπη μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε.
 
 
 
Ο Αναστημένος Χριστός να αξιώσει και τα δύο αδέλφια, να ζήσουν το πανηγύρι του ουρανού και να συναντηθούν με τη θεία μας τη Μαρίνα και τους άλλους συγγενείς και συχωριανούς .
 
Καλή αντάμωση,
Καλή Ανάσταση.